Zastanawiasz się co wypić po obiedzie lub długiej biesiadzie przy świątecznym stole? Yerba mate będzie idealnym rozwiązaniem nie tylko w wypadku przejedzenia, ale także dla profilaktyki zdrowotnej i dla metabolizmu. Nasza propozycja odpowiedniego do tego celu gatunku yerby, to organiczna i pobudzająca El Pajaro Menta Boldo.
Orzeźwienie całego organizmu
Paragwajska yerba mate El Pajaro to ekologiczny i starannie wyselekcjonowany susz w klasycznym wydaniu. Zawiera drobne listki, patyczki i pył oraz działa energetyzująco tak, jak przystało na paragwajski napar. Natomiast dzięki ziołowej kompozycji, yerba El Pajaro zyskuje dodatkowy wymiar – jest wyjątkowo rześka w smaku i odświeżająca – zarówno w kontekście świeżości w ustach, jak i w jelitach i całym ciele! Wszystko dzięki mięcie i boldo, roślinom charakteryzującym się podobnymi
właściwościami. Wpływają bowiem na trawienie, prawidłową produkcję soków żołądkowych, odpowiednie wydalanie i przyswajanie składników odżywczych. Równocześnie posiadają głęboki, orzeźwiający aromat – mięta pieprzowa zdominowana jest przez mentolowy zapach z nutami pieprzu, natomiast boldo ma zbliżony, choć jeszcze bardziej wzmocniony smak. Boldo to jednen z ulubionych składników yerba mate w krajach Ameryki Południowej.
El Pajaro Menta Boldo – zdrowie w Twoim matero
Aby skorzystać w prozdrowotnych właściwości yerba mate po obfitym posiłku, należy wiedzieć jak ją pić! Wcale nie w trakcie jedzenia – to bowiem mogłoby zmniejszyć pracę ognia trawiennego. Po posiłku trzeba odczekać minimum pół godziny i dopiero wtedy uraczyć się pysznym naparem El Pajaro Menta Boldo. Ten rodzaj yerby będzie też świetnie smakował przyrządzony jako terere, czyli yerba mate zalana zimną wodą z kostkami lodu. Lecz większy wpływ na metabolizm mają napary, dlatego to właśnie yerbę na ciepło polecamy wypić po jedzeniu. Wtedy także wydobędziemy więcej właściwości dodanych do El Pajaro ziół – mięty i boldo, a unoszący się nad matero aromat jeszcze przed wypiciem odświeży i doda energii po obciążającym organizm posiłku.